Kur dzīvo imunitāte
Diēta zarnu mikrofloras atveseļošanai (imunitātes
stiprināšanai). Pamatidejas
Avots: grāmata Gut andPsychology Syndrome: Natural Treatment for Autism, ADD/ADHD, Dyslexia,
Dyspraxia, Depression, Schizophrenia, Dr
Natasha Campbell-McBride, 2010
- Imunitāte veidojas zarnās labo baktēriju
darbības rezultātā – jo zarnu flora veselāka, jo imunitāte spēcīgāka
- Jo zarnu flora veselāka, jo labāk un
pilnvērtīgāk spēj uzsūkties un organismā saistīties visas nepieciešamās
vielas
- Imunitāte vairumam cilvēku ir sagrauta ar
antibiotiku lietošanu, vakcīnām, spēcīgām ķīmiskām zālēm, nepareizu diētu,
utt.
- Organismam vajadzīgas taukvielas, tai skaitā,
piesātinātie tauki, jo no tām tālāk veidojas smadzeņu masa (kas ir 60 %
tauku), nervu apvalks Mielīns (kas tātad nodrošina nervu impulsu pārvadi)
u.c. Smadzenes nevar attīstīties bez taukiem!
- Holesterīns organismā IR vajadzīgs, jo no tā
veidojas daudzas organisma funkcijām nepieciešamas molekulas – hormoni,
fermenti u. c. Ja to nepiegādājam
ar pārtiku, organismam vajag divtik enerģiju, lai to saražotu no citām
organisma rezervēm
- Cukurs un graudaugi (tātad visas putras,
rīsi, milti, kas arī ir cukuri jeb ogļhidrāti, tikai lēnāk organismā
sašķeļas) organismu piesārņo ar toksīniem, tai pat laikā neļaujot
uzsūkties/saistīties vajadzīgajām vielām.
- Piemēram – cukura molekulām organismā sadaloties (rūgstot) veidojas
etilspirts un aldehīdi, kas tālāk saistās ar olbaltumvielām un nobloķē iespēju
tai vietā piesaistīties vitamīniem, fermentiem u. c. Tāpēc nereti cilvēkam pat
ir B vitamīna vai dzelzs pārpalikums (pietiekams daudzums), bet tie nespēj saistīties ar olbaltumvielām
un veikt savu darbu.
- Augu eļļas (pat kvalitatīva olīveļļa)
cepšanās procesā maina savu ķīmisko struktūru – no veselīgajām
nepiesātinātajām taukskābēm tās pārvēršas par piesātinātām
trans-taukskābēm, kas organismā ir brīvo radikāļu avots. Tāpēc augu eļļas
izmantojamas tikai salātiem, bet ne cepšanai.
- Cepšanai der dzīvnieku tauki (cūkas, pīļu,
zosu), sviests, Gī sviests
- Diētas būtība ir ēst
tikai to, kas nav rūpnieciski pārstrādāts – labas kvalitātes gaļu, zivis,
dārzeņus (izņemot kartupeļus), augļus, riekstus (gan tikai mērcētus),
skābpiena produktus, olas, sviestu, tā nodrošinot organismu ar visu
nepieciešamo. Piemēram, daudzas
organismam nepieciešamās vielas, kā Arahidonskābe, kas tik svarīga
smadzeņu darbībai, ir atrodamas tikai gaļā, olās, nepasterizētā pienā.
- Neatļautie produkti – cukurs, graudaugi (ieskaitot rīsus), miltu izstrādājumi (tātad
maize un makaroni arī), kartupeļi, pasterizēts piens
- Diētu vēlams uzsākt (un arī turpināt) ar gaļas buljona
dzeršanu/ēšanu vairākas reizes
dienā. To pagatavo no gaļas vai gaļas kauliem (ja iespējams, Organic),
ilgstoši vārot, drīkst pievienot jebkurus dārzeņus, tikai ne kartupeļus,
to gatavo arī bez rīsiem un makaroniem
- Papildus vajag uzņemt
- Labas kvalitātes Probiotiķus lielos
daudzumos (4-8 miljardi labo baktēriju 2-4 gadu vecam bērnam, līdz 20 miljardiem baktēriju pieaugušajam), kas kārtos
un atveseļos zarnu floru
- Kvalitatīvas nepiesātinātās taukskābes,
īpaši Omega-3, vislabāk zivju
eļļas veidā, jo tā uzreiz piegādā smadzenēm EPA un DHA (Omega-3 skābju
paveids) gatavā veidā
- Mikroelementus – Zn, Mg, Se, u. c. (par to
citu reizi)