Sākotnējās GAPS diētas 5. Posms: 22. diena
Lasi iepriekšējo dienu te Sākotnējās GAPS diētas 5. Posms: 21. diena
2015. gada 25. septembris, Piektdiena
- Svars 61.9 kg
- Asinsspiediens 109/75
- Pulss 46
6:45 Priecājos, ka mani sirdsdarbības rādītāji lēnām kārpās uz augšu (neskatoties uz hroniski nepietiekamo miegu), spiediens nu jau pat izturas labāk nekā esmu pieradusi. Vai te nozīme sulām un klāt nākušajiem salātiem?
Savukārt, svars atkal nostabilizējies zem 62 kg, kas ir visnotaļ labi manam 172 cm augumam, ja rēķina pēc vienkāršotās formulas: Augums cm – 110 = Ideālais svars kg, tātad 172-110 = 62 kg. Zinu, ka vēl labāk jūtos ar 60 kg, bet tas laikam paliks kā pirmsbērnu laika neaizsniedzams sapnis. Bet, kā zinām, GAPS ir ne tāpēc, lai samazinātu svaru. Lai gan - tieši beidzamajās dienās ievēroju, ka mans celulīts samazinājies vismaz uz pusi. Kamēr mēs te par skaistumu runājam - šodien ievēroju, ka pumpas no pieres pazūd.
Šodien un arī sestdien, un svētdien homeopātijas konference, kuru esmu nolēmusi apmeklēt visas 3 dienas.
07:05 Sula - burkāni, selerija, puķkāposts, brokolis, ½ citrons, eļļa
Pusdienām līdzi uz konferenci: tvaicēti brokoļi un burkāni vienā termosā, buljons - otrā, tēja - trešajā termosā, plūmes.
Plūmes vēl ir ārpus 5. Posma reglamenta, be tā kā tās neizceļas ar savu šķiedrainību (un tāpēc nevar saskādēt manu zarnu gļotādu, kas ir atveseļošanās procesā), nolemju grēkot – tik kārdinošas tās ir.
08:05 BROKASTIS. Dārzeņu pankūkas ar skābu krējumu, zivju eļļa.
Uz tualeti – vēders atkal cietāks. Domāju – kāpēc?
09:30 Konferencē uzreiz pēc ierašanās un gaidot uz sākumu, dzeru tēju no termosa. Zaļā tēja + medus. Šī ir viena no retajām reizēm, kad atļaujos zaļo tēju mundrumam.
11:00 Pauze. Dzeru zaļo tēju un apēdu 3 plūmes. Mizu nevaru nolobīt, tāpēc cenšos to nemanāmi izspļaut. Konferencē tiek dāsni piedāvāti augļi, kurus man visus tā gribas, taču palieku uzticīga plūmēm. Plūmes neizspiedu sulā (ko taču varēju, vai ne), bet ar baudu apēdu mīkstumu. Mēģinu atcerēties par košļāšanu. Drīz no 3 gab esmu piebeigusi visas 6 gab līdzi paņemtās plūmes.
Šodien pirmā reize ar Sākotnējo GAPS diētu, kad ir jāēd ārpus mājas (ja neskaita darbu, taču tur jau esmu iestrādājusi savu sistēmu). Šoreiz piedzīvošu ēšanu “ārpus” savas pierastās teritorijas. Taču esmu labi “apbruņojusies” ar visu, kas somā līdzi 3 termosos (sk. augstāk).
12:45 PUSDIENAS. Mans pusdienu termoss paliek neskarts, jo pusdienās man IR, ko ēst no tā, kas piedāvāts konferences ēdnīcā! Varēju nobaudīt žāvētu lasi, siļķi, marinētas bietes, olīvas, lapu salātus, tomātus, gurķus, sarkanos kāpostus, dārzeņu zupu. Interesanti, ka visvairāk sagribējās un kā pirmo ēdu siļķi. Atturos no piedāvātā siltā ēdiena ar kartupeļiem un kūciņas, taču badā nepalieku.
15:45 Pārtraukums – dzeru buljonu. Jūtu enerģijas pazemināšanos, jo smadzenes griežas uz pilnu klapi, lai varētu turēt līdzi – uztvert un saglabāt smadzeņu failos pieredzējušu homeopātu stāstīto informāciju. Kur mans medus-sviests? Ar kāru aci noskatos uz kolēģes mandeļu trauciņu. "Rīt ņemšu līdzi medus-sviestu", sev apsolu.
16:50 Nākamajā pauzē tomēr nenoturos (plūmes arī vairs nav) un izsūcu suliņu no vienas šķēles apelsīna, jo tomēr tas svaigums mani vilktin pievelk. Liekas, organisms sajūt, ka ir vitamīnu badā.
18:00 Ieveļos nogurusi mājās, ar kāri mesties pie medus-sviesta, taču “paklūpu” pie plūmēm, lai gan zinu, ka tās vēl šajā etapā nav atļautas. Pierunāju sevi, ka šķiedru tajās nav daudz un ja es spiestu sulu, to pašu visu dabūtu iekšā. Cik iespējams neēdu ādas. Un tā ar trīskāršu teorētisko pamatojumu dodu sev atlaidi un ļaujos…
19:00 VAKARIŅAS. Izēdu vakardienas salātu atlikumu + rīta sautētos dārzeņus ar krējumu un jogurtu (vēl līdz šim saglabājies nepasterizētais, nehomogenizētais jogurts no tirgus) ar vienu tējkaroti medus.
Joprojām gribas kaut ko garšīgu. Plāns cept atļautos ābolus. Šodien man būs deserts kā pie cilvēkiem!
19:30 Cepu cepeškrāsnī ābolus. Pieleju nedaudz ūdeni un ļauju sautēties, kamēr sāk putot. GAPS grāmata 151. lpp.
Iemarinēju vienu laša fileju. Recepte 189. lpp GAPS grāmatā. Man ir saldēti pētersīļi diļļu vietā un nav sinepes. Apkaisu laša fileju ar sāli, pipariem, pētersīļiem, pārleju ar citrona sulu, un burciņā ledusskapī iekšā vismaz uz 24 stundām.
20:30 Sablenderēju ceptos ābolus ar nedaudz kokosriekstu eļļu, sviestu un vienu karoti medus. Garšīgs našķis. Ēdu ar krējumu. Bērni un vīrs arī kāri knakstās apkārt.
20:40 Ielieku cepties mandeļu maizi. 150 grādos – Pamatrecepte + nedaudz saulespuķu un ķirbju sēkliņas + viena karote medus. Cep 50 min.
Vakardienas dārzeņu izspiednes ielieku sasaldēt, jo redzu, ka šobrīd nepaspēšu izmantot, bet laukā mest skopums neļauj. Gan izmantošu kādreiz zupā.
Šodien man sanākušas rekordstundas virtuvē, ir liels nogurums, bet rīt agri jāceļas braukt uz konferenci. Šīs brīvdienas diemžēl paies bez brīvdienām.
22:00 Zemeņu tēja
Cikos tieku gulēt, neesmu piefiksējusi.
Lasi nākamo dienu te Sākotnējās GAPS diētas 5. Posms: 23. diena