www.curantur.lv                                          Izvēlies būt vesels!
  • SĀKUMS
    • Par ko un Kāpēc šis viss
    • Par mani
    • Kontakti
    • Mans Ceļš uz Prieku
  • JAUNUMI
  • KONSULTĀCIJAS
  • HOMEOPĀTIJA
    • Kas ir Homeopātija
    • Nebeidzamā diskusija
    • Kam Homeopātija var palīdzēt
      • Homeopātija Ziemassvētkos
    • Īsa Homeopātijas vēsture
    • Homeopātiskās zāles
    • Homeopātiskās aptiekas
    • Kur lasīt par Homeopātiju
    • Kur mācīties Homeopātiju
    • Pētījumi Homeopātijā
    • Homeopātija: Latvijā, Eiropā, Pasaulē
    • Homeopāti Latvijā un Pasaulē
    • Homeopātija un Autisms
    • CEASE terapija un Autisms
    • Homeoprofilakse - alternatīva vakcinācijai
    • Bioķīmiskie šūnu sāļi
    • Baha ziedu terapija
  • GAPS
    • GAPS grāmata latviešu valodā
    • Kas ir GAPS
    • Dr Natasha Campbell-McBride lekcijas / intervijas
    • GAPS konsultantu kursi
    • Kam GAPS diēta var palīdzēt
    • GAPS un Autisms
    • PĒTĪJUMS : GAPS/SCD uzturs Autiskajiem bērniem
      • Kopsavilkums
      • Pētījuma dizains
      • 6-GSI
      • ATEC
      • MSEC
      • ASD
      • ABC
      • SSP
      • PGI-2
      • REZULTĀTU APKOPOJUMS
      • INDIVIDUĀLIE IEGUVUMI BĒRNIEM
      • SECINĀJUMI
    • GAPS Uztura programma
      • Kā no SCD rodas GAPS diēta
      • Mana satikšanās ar GAPS un Dr Natasha Campbell-McBride
      • GAPS Uztura programmas 3 daļas
      • Ko var. Ko nedrīkst. Un Kāpēc
      • Sākotnējā GAPS diēta (Intro GAPS)
      • GAPS diēta. Ieteicamie un Nevēlamie produkti
    • Mana GAPS diētas dienasgrāmata (Full GAPS)
      • GAPS dienasgrāmata HRONOLOĢISKI
    • Sākotnējā GAPS diēta. Dienasgrāmata (Intro GAPS)
      • 30 dienas
    • GAPS praktiski. Jautājumi un Atbildes
    • GAPS diētas 1 nedēļa
    • Te top www.GAPS.me latviski
    • GAPS Receptes
      • www.curantur.lv 3. dzimšanas dienas kūka
      • GAPS Meistarkūkas daudzie varianti
      • Svaigā avokado-laima kūka Vecgada vakaram
    • GAPS Semināri
  • BĒRNI
    • Vesels bērns
    • Kāpēc slimot ir veselīgi
    • Mazulis raud - vai kolikas?
    • Homeopātija
    • Diatēze/Ekzēma
      • Pārtikas alerģija
    • Bērnu slimības (Vējbakas, Masaliņas uc)
    • Astma
    • Zobi nāk!
    • Sāp austiņas
      • Sāp austiņas. Homeopātija
    • Autisms
      • Pētījums par Autismu un Uzturu
      • Vai vainosim gēnus
      • MMS un Autisms
      • Video konferences par autismu
    • Vakcīnas
      • "Nenomira - viss kārtībā" ???
      • SPKC "Diskusija" - Kāpēc vakcinēties?
      • MMR / Filma "Vaxxed: From Cover Up to Catastrophe"
    • UDS/UDHS
    • Raksti žurnālā Mans Mazais
  • VESELĪBA
    • Viedoklis
    • Ko Ārsti Tev Nestāsta
    • Kāpēc slimot ir labi
    • Alcheimers / Demence
    • Alerģijas
    • Anēmija
    • Autoimunitāte
      • Intervija žurnālam TAKA
    • Candida
    • COVID-19
    • Depresija
    • Diabēts
    • Galvassāpes
    • Gripa, vīrusi, saaukstēšanās
    • Holesterīns
    • Imunitāte
    • Kuņģī dedzina / Atvilnis
    • Multiplā skleroze
    • Organisma attīrīšana
      • Diatomu Silīcijs
    • Trauksme (Anxiety)
    • Vakcīnas
    • Vairogdziedzeris
    • Vēzis
      • Gersona terapija
      • Vēzis un Ketogēnā diēta
      • Onkoloģijas evolūcija
    • Vides nozīme
      • Mikroviļņu krāsnij Nē
    • Zobu veselība
      • Vai iespējams apturēt kariesu
  • SIEVIETĒM
    • Pubertāte
    • Īpašās dienas
    • Grūtniecība
    • Dzemdības
      • Mana dzemdību pieredze
    • Mazuļa zīdīšana
    • Menopauze
    • Uz līdzsvaru
    • Skaistuma krikumi
  • UZTURS
    • Semināri / Lekcijas
    • Raksti žurnālos
    • Uzturs veselībai
    • Ar uzturu pret slimību. Grāmatas
    • Ko iesaku neēst
      • GMO
    • Weston A. Price Ieteikumi un WAPF
      • Kas ir Weston A. Price
      • Kas ir WAPF
      • 11 Pamatprincipi tradicionālajās diētās
      • Ko mums būs ēst
      • Ko mums nebūs ēst un lietot
      • Ieskats WAPF 2. konferencē, Limerika 2016
    • Uzturs auglībai un mazuļa veselībai
    • Veģetārisms - Jā / Nē ?
    • Glutēnam Nē
    • Probiotiķi
      • Skābi kāposti
      • Fermentēti dārzeņi
      • Kefīrs
      • Biešu kvass
    • Uztura bagātinātāji
    • Dabas dziednīca
    • Manas receptes
    • Zinātne
    • Viedoklis
  • IEDVESMAI
    • Domas
    • Grāmatas, žurnāli
    • Noderīgas saites internetā
    • Cilvēki, vietas un lietas
    • Joga
    • Meditācija
  • ATSAUKSMES

GAPS Meistarkūkas daudzie varianti

27. feb. 2017,

Lietotāja Laima Mežīte Ex Ungure attēls.

Te viena lieliska un vienkārša supergardas kūkas pamatrecepte, kas modificējama daudzos variantos atkarībā no garšas kārpiņu vēlmēm un pieejamajiem produktiem. Skaties zemāk daudzos kūkas variantus. Gan garšas, gan izskata ziņā. 

Šīs kūkas krēma kārtām būs vajadzīgs želatīns. Tāpēc ir vajadzīgas minimālas prasmes, kā ar to rīkoties. Vispirms to vajag izšķīdināt ļoti siltā ūdenī, tad nedaudz atdzesēt un, kamēr vēl nav sarecējis, pievienot krēmīgajai masai. Ja masa auksta, tad izkausētais želatīns tievā strūkliņā jālej klāt un ātri jāiemaisa - ar vienu roku lej, ar otru ātri maisa. Ja kaut kas saiet gabalā par ātru vai paliek kunkuļains, tad visu var izglābt sablenderējot (šis padoms no pieredzējušu kūku gatavotāju klāsta).


Izmantotie produkti:

"Biskvītam"

  • 600 gr Biezpiens
  • 50 gr Skābs krējums
  • 4 Olas
  • 2 Banāni

Krēmam 

  • Želatīns  - 1 ēdamkarote ar kaudzi 
  • 500 gr Skābs krējums 
  • 6 Ēdamkarotes medus (gaumes lieta)
  • 250 gr Zemenes


Kā rīkojas

"Biskvītu" cep uz cepampapīra apmēram 175 grādos līdz gatavs, tad atdzesē.  Sanāk 2 kārtas.

Krēma sastāvdaļas sablenderē un pievieno iepriekš uzbriedināto, izkausēto un atdzisušo želatīnu. Masu labi sajauc un ieliek ledusskapī nedaudz sastingt. Krēmu ilgi ledusskapī gan nevajag turēt, tikai, lai sāk stingt, tad to var labi iesmērēt starp biskvītiem.

Veido kūkas kārtas.  Pirmo liek "biskvītu", tad krēmu, atkal "biskvītu" un atkal krēmu. Un dekorē ar odziņām. Kūku pirms pasniegšanas kārumniekiem nedaudz jāpatur ledusskapī, lai "savelkas" kopā biskvīta un krēma kārtas. Ja pēc mielošanās kūka paliek pāri, to var droši arī saldēt un vēlāk atlaidināt īsi pirms notiesāšanas.

Receptes autore ir Laima Mežīte ex Ungure. 

Šī kūka ir GAPS Latvija grupas populārāko recepšu  vidū.

Bet ar to vēl nekas nebeidzas. Skaties tālāk GAPS Meistarkūkas variantus. Un piekritīsi, ka tās ir cita par situ skaistākas.

Lasīt tālāk »

Jaunākie ieraksti

  • GAPS grāmata latviešu valodā ir piedzimusi !
    19. jūl. 2022
  • Kā vēdera problēmas sakārtot ar uzturu
    2. jūn. 2022
  • Daba Cilvēku ir radījusi pilnīgu
    13. okt. 2021
  • "Bieži ar pacientu vienojamies, ka simptomi pēc vakcīnas ir tikai sakritība"
    10. aug. 2021
  • Vīrusa vai Panikas pandēmija? Kad jautājumu ir vairāk nekā atbilžu
    21. jūl. 2020
  • Uzturs maina autisku bērnu uzvedību
    25. apr. 2020
  • Uzturs pārim, plānojot mazuli / Uzturs grūtniecei
    14. feb. 2020

         Ziedot

Kā esi ievērojis/usi, www.curantur.lv netiek izvietotas reklāmas. Es šajā vietnē bez maksas un no sirds dalos ar savām zināšanām un pieredzi ceļā uz prieku un labāku veselību. 

Ja Tev noder www.curantur.lv lasītais, Tu vari manu darbu atbalstīt ar Ziedojumu, lai šajā lapā arī turpmāk nebūtu jāievieto reklāmas. Pateicos Tev par atbalstu. 


Pašlaik Tu lasi sadaļā        GAPS / GAPS Receptes

  • Visi raksti šajā sadaļā
  • www.curantur.lv jau 3 gadi! Svinam!
    10. mar. 2017

  • GAPS Meistarkūkas daudzie varianti
  • 27. feb. 2017

  • Svaigā avokado-laima kūka Vecgada vakaram
    28. dec. 2016

©2023 - curantur.lv    

Atbildības atruna. www.curantur.lv autore ir ķīmijas zinātņu doktore, uzturzinātniece, uztura speciāliste, GAPS uztura konsultante, ārstniecības persona, bet nav ārste. Viss, ko lasi šajā vietnē, atspoguļo www.curantur.lv autores zināšanas un personīgo pieredzi.  Šī informācija nav uzskatāma par medicīnisku ieteikumu un nevar to aizvietot. Ja nolem izmēģināt kaut ko no šeit aprakstītā, tā ir tikai un vienīgi Tava atbildība. Izvēlies būt vesels!