GAPS Meistarkūkas daudzie varianti
Te viena
lieliska un vienkārša supergardas kūkas pamatrecepte, kas
modificējama daudzos variantos atkarībā no garšas kārpiņu vēlmēm un
pieejamajiem produktiem. Skaties zemāk daudzos kūkas variantus. Gan
garšas, gan izskata ziņā.
Šīs kūkas krēma kārtām būs vajadzīgs želatīns. Tāpēc ir vajadzīgas minimālas prasmes, kā ar to rīkoties. Vispirms to vajag izšķīdināt ļoti siltā ūdenī, tad nedaudz atdzesēt un, kamēr vēl nav sarecējis, pievienot krēmīgajai masai. Ja masa auksta, tad izkausētais želatīns tievā strūkliņā jālej klāt un ātri jāiemaisa - ar vienu roku lej, ar otru ātri maisa. Ja kaut kas saiet gabalā par ātru vai paliek kunkuļains, tad visu var izglābt sablenderējot (šis padoms no pieredzējušu kūku gatavotāju klāsta).
Izmantotie produkti:
"Biskvītam"
- 600 gr Biezpiens
- 50 gr Skābs krējums
- 4 Olas
- 2 Banāni
Krēmam
- Želatīns - 1 ēdamkarote ar kaudzi
- 500 gr Skābs krējums
- 6 Ēdamkarotes medus (gaumes lieta)
- 250 gr Zemenes
Kā rīkojas
"Biskvītu" cep uz cepampapīra apmēram 175 grādos līdz gatavs, tad atdzesē. Sanāk 2 kārtas.
Krēma sastāvdaļas sablenderē un pievieno iepriekš uzbriedināto, izkausēto un atdzisušo želatīnu. Masu labi sajauc un ieliek ledusskapī nedaudz sastingt. Krēmu ilgi ledusskapī gan nevajag turēt, tikai, lai sāk stingt, tad to var labi iesmērēt starp biskvītiem.
Veido kūkas kārtas. Pirmo liek
"biskvītu", tad krēmu, atkal "biskvītu" un atkal krēmu. Un dekorē
ar odziņām. Kūku pirms pasniegšanas kārumniekiem nedaudz jāpatur
ledusskapī, lai "savelkas" kopā biskvīta un krēma kārtas. Ja pēc
mielošanās kūka paliek pāri, to var droši arī saldēt un vēlāk
atlaidināt īsi pirms notiesāšanas.
Receptes autore ir Laima Mežīte ex Ungure.
Šī kūka ir GAPS Latvija grupas populārāko recepšu vidū.
Bet ar to vēl nekas nebeidzas. Skaties tālāk GAPS Meistarkūkas variantus. Un piekritīsi, ka tās ir cita par situ skaistākas.