11 Pamatprincipi tradicionālajās diētās
- Veselīgu, neindustrializētu tautu diēta nesatur rafinētus, noplicinātus produktus vai to sastāvdaļas, kā piemēram, rafinēto cukuru, kukurūzas fruktozes sīrupu, baltos miltus, konservus, pasterizētu, homogenizētu pienu, nokrejotu vai zema tauku satura pienu, rafinētas vai hidrogenētas augu eļļas, proteīna pulverus, sintētiskos vitamīnus, toksiskas piedevas un mākslīgās krāsvielas.
- Visas
tradicionālās kultūras lieto uzturā kāda veida dzīvnieku izcelsmes
pārtiku, kā zivis, vēžveidīgos un moluskus, zemes un ūdens putnus,
zemes un jūras zīdītājus, olas, pienu un piena produktus, reptiļus
un insektus. Izmanto visu dzīvnieku pilnībā – muskuļu gaļu, orgānu
gaļu, kaulus un taukus, dodot priekšroku orgānu gaļai un
taukiem.
- Veselīgu, neindustrializētu tautu
diēta satur vismaz 4 reizes vairāk minerālvielu un ūdenī šķīstošo
vitamīnu, kā arī 10 reizes vairāk taukos šķīstošo vitamīnu, ko
atrod dzīvnieku taukos (A, D un K2 vitamīns), nekā vidusmēra
amerikāņu diēta.
- Visas tradicionālās kultūras daļu
no pārtikas gatavo, bet daļu dzīvnieku izcelsmes pārtikas lieto
svaigā veidā.
- Primitīvajām un tradicionālajām
diētām ir augsts fermentu saturs pārtikā, kā arī labvēlīgās
baktērijas no lakto-fermentētiem dārzeņiem, augļiem, dzērieniem,
piena produktiem, gaļas un garšvielām.