Pāriet uz galveno saturu
curantur.lv                                       Izvēlies būt vesels!
  • SĀKUMS
    • Par ko un Kāpēc šis viss
    • Curantur.lv 10 gadi
    • Par mani
    • Kontakti
    • Mans Ceļš uz Prieku
    • Iedvesmai
  • JAUNUMI
  • KONSULTĀCIJAS
  • HOMEOPĀTIJA
    • Kas ir Homeopātija
    • Nebeidzamā diskusija
    • Kam Homeopātija var palīdzēt
      • Homeopātija Ziemassvētkos
    • Īsa Homeopātijas vēsture
    • Homeopātiskās zāles
    • Homeopātiskās aptiekas
    • Kur lasīt par Homeopātiju
    • Kur mācīties Homeopātiju
    • Pētījumi Homeopātijā
    • Homeopātija: Latvijā, Eiropā, Pasaulē
    • Homeopāti Latvijā un Pasaulē
    • Homeopātija un Autisms
    • CEASE terapija un Autisms
    • Homeoprofilakse - alternatīva vakcinācijai
    • Bioķīmiskie šūnu sāļi
    • Baha ziedu terapija
  • GAPS
    • GAPS grāmata latviešu valodā
    • Kas ir GAPS
    • Dr Natasha Campbell-McBride lekcijas / intervijas
    • Es - GAPS uztura konsultante
    • Kam GAPS diēta var palīdzēt
    • GAPS un Autisms
    • PĒTĪJUMS : GAPS/SCD uzturs Autiskajiem bērniem
      • Kopsavilkums
      • Pētījuma dizains
      • 6-GSI
      • ATEC
      • MSEC
      • ASD
      • ABC
      • SSP
      • PGI-2
      • REZULTĀTU APKOPOJUMS
      • INDIVIDUĀLIE IEGUVUMI BĒRNIEM
      • SECINĀJUMI
    • GAPS Uztura programma
      • Kā no SCD rodas GAPS diēta
      • Mana satikšanās ar GAPS un Dr Natasha Campbell-McBride
      • GAPS Uztura programmas 3 daļas
      • Ko var. Ko nedrīkst. Un Kāpēc
      • GAPS sākuma diēta (Intro GAPS)
      • GAPS diēta. Ieteicamie un Nevēlamie produkti
    • Mana GAPS diētas dienasgrāmata. GAPS pamata diēta
      • GAPS dienasgrāmata HRONOLOĢISKI
    • GAPS sākuma diēta. Dienasgrāmata (Intro GAPS)
      • 30 dienas
    • GAPS praktiski. Jautājumi un Atbildes
    • GAPS diētas 1 nedēļa
    • GAPS Receptes
      • www.curantur.lv 3. dzimšanas dienas kūka
      • GAPS Meistarkūkas daudzie varianti
      • Svaigā avokado-laima kūka Vecgada vakaram
    • GAPS Semināri
  • BĒRNI
    • Vesels bērns
    • Kāpēc slimot ir veselīgi
    • Mazulis raud - vai kolikas?
    • Homeopātija
    • Diatēze/Ekzēma
      • Pārtikas alerģija
    • Bērnu slimības (Vējbakas, Masaliņas uc)
    • Astma
    • Zobi nāk!
    • Sāp austiņas
      • Sāp austiņas. Homeopātija
    • Autisms
      • Pētījums par Autismu un Uzturu
      • Vai vainosim gēnus
      • MMS un Autisms
      • Video konferences par autismu
    • Vakcīnas
      • "Nenomira - viss kārtībā" ???
      • SPKC "Diskusija" - Kāpēc vakcinēties?
      • MMR / Filma "Vaxxed: From Cover Up to Catastrophe"
    • UDS/UDHS
    • Raksti žurnālā Mans Mazais
  • VESELĪBA
    • Viedoklis
    • Ko Ārsti Tev Nestāsta
    • Kāpēc slimot ir labi
    • Alcheimers / Demence
    • Alerģijas
    • Anēmija
    • Autoimunitāte
      • Intervija žurnālam TAKA
    • Candida
    • COVID-19
    • Depresija
    • Diabēts
    • Galvassāpes
    • Gripa, vīrusi, saaukstēšanās
    • Holesterīns
    • Imunitāte
    • Kuņģī dedzina / Atvilnis
    • Multiplā skleroze
    • Organisma attīrīšana
      • Diatomu Silīcijs
    • Trauksme (Anxiety)
    • Vakcīnas
    • Vairogdziedzeris
    • Vēzis
      • Gersona terapija
      • Vēzis un Ketogēnā diēta
      • Onkoloģijas evolūcija
    • Vides nozīme
      • Mikroviļņu krāsnij Nē
    • Zobu veselība
      • Vai iespējams apturēt kariesu
  • SIEVIETĒM
    • Pubertāte
    • Īpašās dienas
    • Grūtniecība
    • Dzemdības
      • Mana dzemdību pieredze
    • Mazuļa zīdīšana
    • Menopauze
    • Uz līdzsvaru
    • Skaistuma krikumi
  • UZTURS
    • Semināri / Lekcijas
    • Raksti žurnālos
    • Uzturs veselībai
    • Ar uzturu pret slimību. Grāmatas
    • Ko iesaku neēst
      • GMO
    • Weston A. Price Ieteikumi un WAPF
      • Kas ir Weston A. Price
      • Kas ir WAPF
      • 11 Pamatprincipi tradicionālajās diētās
      • Ko mums būs ēst
      • Ko mums nebūs ēst un lietot
      • Ieskats WAPF 2. konferencē, Limerika 2016
    • Uzturs auglībai un mazuļa veselībai
    • Veģetārisms - Jā / Nē ?
    • Glutēnam Nē
    • Probiotiķi
      • Skābi kāposti
      • Fermentēti dārzeņi
      • Kefīrs
      • Biešu kvass
    • Uztura bagātinātāji
    • Dabas dziednīca
    • Manas receptes
    • Zinātne
    • Viedoklis
  • ATSAUKSMES

Vai Tu jau izmeti savu mikroviļņu krāsniņu?

21. dec. 2014,


Te lasi, kāpēc steidzami jāizmet mikroviļņu krāsns. Vai zināji, ka Krievijā mikroviļņu krāsniņas ir aizliegtas kopš 1976. gada veselībai iespējamā kaitējuma dēļ?

Mikroviļņu krāsns uzvaras ienācienu un slavas norietu manā ģimenē šķīra, šķiet, pāris gadu. Tagad jau kādus 4-5 gadus tā ir veiksmīgi laukā no mājas. Tāpēc arī krāsniņas foto nevaru Tev sagādāt, bet par to es daudz nebēdāju, jo man nav šaubu - Tu zini, par ko es runāju. Tomēr šodien, lasot un tulkojot iespējamo veselības problēmu uzskaitījumu (skaties zemāk) vienuviet, es būtu gribējusi bez šīs mikroviļņu epizodes savā dzīvē iztikt, īpaši tāpēc, ka toreiz ģimenē bija mazs bērns. Bet labāk vēlāk, nekā nekad, saka sakāmvārds. Mēs katrs mācāmies vislabāk tieši no savām kļūdām. 

Ceru, ka šis nelielais raksts Kāpēc mums visiem jātiek vaļā no mikroviļņu krāsns, ko esmu iztulkojusi (ne visu, bet tikai to, kas mani uzrunāja), kopā ar maniem nedaudzajiem komentāriem, Tev palīdzēs pieņemt pareizo lēmumu savai un savas ģimenes veselībai.


Kā darbojas mikroviļņu krāsns

Mikroviļņi ir elektromagnētiskā enerģija, kas pārvietojas gaismas ātrumā. Krāsniņā esošais magnetrons rada elektromagnētisku viļņu enerģiju. Šī enerģija maina molekulu polaritāti no pozitīvas uz negatīvu, un otrādi. Molekulu polaritāte mikroviļņu krāsnī mainās miljons reižu vienā sekundē. Mikroviļņi bombardē pārtiku, un vardarbīgi piespiež šīs polarizētās ēdiena molekulas vibrēt (un izstarot enerģiju) ar to pašu frekvenci miljons reižu sekundē. Šī berze uzsilda ēdienu, kā arī rada strukturālo izomērismu jeb strukturālus defektus pārtikas molekulās.

Kāpēc ēdiens dažreiz uzsilst nevienmērīgi? Tāpēc, ka sasilšana notiek visaktīvāk tajās vietās, kur ēdienā ir visvairāk ūdens molekulu (tieši tās ir molekulas, kuras tiek pakļautas nenormāli ātrai polarizācijas maiņai). Tā kā ēdienā ūdens klātbūtne nav visur vienāda, tad arī sasilšana nav vienmērīga visā ēdiena tilpumā.

Būtībā tā ir iznīcinoša enerģija, un „nav atomu, molekulu vai šūnu, kas spētu izturēt tādu mežonīgu, destruktīvu enerģiju vienalga, cik īsu laika periodu, pat ne lietojot viszemākos enerģijas milivatus. Mikroviļņu krāsns sildošā enerģija tiek radīta no ūdens molekulu kustības (berzes) šīs vardarbīgās enerģijas ietekmē. Visas molekulu struktūras tiek sarautas gabalos, molekulas tiek deformētas (to saucam par strukturālo izomērismu), un ēdiens zaudē kvalitāti,” apgalvo biologs un uzturzinātnieks Dr Hans Hertel, kas vada pētījumus Šveicē par mikroviļņu  ietekmi uz cilvēku veselību.

Tas būtu tieši tāpat, kā mūs kāds ārējs spēks novietotu augšpēdus un atpakaļ uz kājām miljons reižu vienā sekundē. Mēs ne tikai sakarstu vien..., bet saplīstu pa gabaliņiem. Tieši tas arī notiek ar mūsu pārtiku, kad to, labu nodomu vadīti, iebāžam mikroviļņu krāsnī. Jo laika nav, jo dzīve steidzīga... Un neaizdomājamies tajā ātrajā brīdī par milzu kaitējumu, ko nodarām savai veselībai.

Lasīt tālāk »

Jaunākie ieraksti

  • Veselības bloga www.curantur.lv 10 gadu ballīte
    23. feb. 2024
  • GAPS grāmata latviešu valodā ir piedzimusi !
    19. jūl. 2022
  • Kā vēdera problēmas sakārtot ar uzturu
    2. jūn. 2022
  • Daba Cilvēku ir radījusi pilnīgu
    13. okt. 2021
  • "Bieži ar pacientu vienojamies, ka simptomi pēc vakcīnas ir tikai sakritība"
    10. aug. 2021
  • Vīrusa vai Panikas pandēmija? Kad jautājumu ir vairāk nekā atbilžu
    21. jūl. 2020
  • Uzturs maina autisku bērnu uzvedību
    25. apr. 2020

                 Ziedot

Kā esi ievērojis/usi, www.curantur.lv netiek izvietotas reklāmas. Es šajā vietnē bez maksas un no sirds dalos ar savām zināšanām un pieredzi ceļā uz prieku un labāku veselību. 

Ja Tev noder www.curantur.lv lasītais, Tu vari manu darbu atbalstīt ar Ziedojumu, lai šajā lapā arī turpmāk nebūtu jāievieto reklāmas. Pateicos Tev par atbalstu. 


Pašlaik Tu lasi sadaļā      VESELĪBA / Vides nozīme

Visi raksti šajā sadaļā 

  • Vai Tu jau izmeti savu Mikroviļņu krāsniņu?
    21. dec. 2014

   ©2025 - curantur.lv    

Atbildības atruna. www.curantur.lv autore ir ķīmijas zinātņu doktore, uzturzinātniece, uztura speciāliste, GAPS uztura konsultante, ārstniecības persona, bet nav ārste. Viss, ko lasi šajā vietnē, atspoguļo www.curantur.lv autores zināšanas un personīgo pieredzi.  Šī informācija nav uzskatāma par medicīnisku ieteikumu un nevar to aizvietot. Ja nolem izmēģināt kaut ko no šeit aprakstītā, tā ir tikai un vienīgi Tava atbildība. Izvēlies būt vesels!

Blogā izmantotas bloga autores fotogrāfijas (ja vien nav norādīts citādi).