Pāriet uz galveno saturu
curantur.lv                                       Izvēlies būt vesels!
  • SĀKUMS
    • Par ko un Kāpēc šis viss
    • Curantur.lv 10 gadi
    • Par mani
    • Kontakti
    • Mans Ceļš uz Prieku
    • Iedvesmai
  • JAUNUMI
  • KONSULTĀCIJAS
  • HOMEOPĀTIJA
    • Kas ir Homeopātija
    • Nebeidzamā diskusija
    • Kam Homeopātija var palīdzēt
      • Homeopātija Ziemassvētkos
    • Īsa Homeopātijas vēsture
    • Homeopātiskās zāles
    • Homeopātiskās aptiekas
    • Kur lasīt par Homeopātiju
    • Kur mācīties Homeopātiju
    • Pētījumi Homeopātijā
    • Homeopātija: Latvijā, Eiropā, Pasaulē
    • Homeopāti Latvijā un Pasaulē
    • Homeopātija un Autisms
    • CEASE terapija un Autisms
    • Homeoprofilakse - alternatīva vakcinācijai
    • Bioķīmiskie šūnu sāļi
    • Baha ziedu terapija
  • GAPS
    • GAPS grāmata latviešu valodā
    • Kas ir GAPS
    • Dr Natasha Campbell-McBride lekcijas / intervijas
    • Es - GAPS uztura konsultante
    • Kam GAPS diēta var palīdzēt
    • GAPS un Autisms
    • PĒTĪJUMS : GAPS/SCD uzturs Autiskajiem bērniem
      • Kopsavilkums
      • Pētījuma dizains
      • 6-GSI
      • ATEC
      • MSEC
      • ASD
      • ABC
      • SSP
      • PGI-2
      • REZULTĀTU APKOPOJUMS
      • INDIVIDUĀLIE IEGUVUMI BĒRNIEM
      • SECINĀJUMI
    • GAPS Uztura programma
      • Kā no SCD rodas GAPS diēta
      • Mana satikšanās ar GAPS un Dr Natasha Campbell-McBride
      • GAPS Uztura programmas 3 daļas
      • Ko var. Ko nedrīkst. Un Kāpēc
      • GAPS sākuma diēta (Intro GAPS)
      • GAPS diēta. Ieteicamie un Nevēlamie produkti
    • Mana GAPS diētas dienasgrāmata. GAPS pamata diēta
      • GAPS dienasgrāmata HRONOLOĢISKI
    • GAPS sākuma diēta. Dienasgrāmata (Intro GAPS)
      • 30 dienas
    • GAPS praktiski. Jautājumi un Atbildes
    • GAPS diētas 1 nedēļa
    • GAPS Receptes
      • www.curantur.lv 3. dzimšanas dienas kūka
      • GAPS Meistarkūkas daudzie varianti
      • Svaigā avokado-laima kūka Vecgada vakaram
    • GAPS Semināri
  • BĒRNI
    • Vesels bērns
    • Kāpēc slimot ir veselīgi
    • Mazulis raud - vai kolikas?
    • Homeopātija
    • Diatēze/Ekzēma
      • Pārtikas alerģija
    • Bērnu slimības (Vējbakas, Masaliņas uc)
    • Astma
    • Zobi nāk!
    • Sāp austiņas
      • Sāp austiņas. Homeopātija
    • Autisms
      • Pētījums par Autismu un Uzturu
      • Vai vainosim gēnus
      • MMS un Autisms
      • Video konferences par autismu
    • Vakcīnas
      • "Nenomira - viss kārtībā" ???
      • SPKC "Diskusija" - Kāpēc vakcinēties?
      • MMR / Filma "Vaxxed: From Cover Up to Catastrophe"
    • UDS/UDHS
    • Raksti žurnālā Mans Mazais
  • VESELĪBA
    • Viedoklis
    • Ko Ārsti Tev Nestāsta
    • Kāpēc slimot ir labi
    • Alcheimers / Demence
    • Alerģijas
    • Anēmija
    • Autoimunitāte
      • Intervija žurnālam TAKA
    • Candida
    • COVID-19
    • Depresija
    • Diabēts
    • Galvassāpes
    • Gripa, vīrusi, saaukstēšanās
    • Holesterīns
    • Imunitāte
    • Kuņģī dedzina / Atvilnis
    • Multiplā skleroze
    • Organisma attīrīšana
      • Diatomu Silīcijs
    • Trauksme (Anxiety)
    • Vakcīnas
    • Vairogdziedzeris
    • Vēzis
      • Gersona terapija
      • Vēzis un Ketogēnā diēta
      • Onkoloģijas evolūcija
    • Vides nozīme
      • Mikroviļņu krāsnij Nē
    • Zobu veselība
      • Vai iespējams apturēt kariesu
  • SIEVIETĒM
    • Pubertāte
    • Īpašās dienas
    • Grūtniecība
    • Dzemdības
      • Mana dzemdību pieredze
    • Mazuļa zīdīšana
    • Menopauze
    • Uz līdzsvaru
    • Skaistuma krikumi
  • UZTURS
    • Semināri / Lekcijas
    • Raksti žurnālos
    • Uzturs veselībai
    • Ar uzturu pret slimību. Grāmatas
    • Ko iesaku neēst
      • GMO
    • Weston A. Price Ieteikumi un WAPF
      • Kas ir Weston A. Price
      • Kas ir WAPF
      • 11 Pamatprincipi tradicionālajās diētās
      • Ko mums būs ēst
      • Ko mums nebūs ēst un lietot
      • Ieskats WAPF 2. konferencē, Limerika 2016
    • Uzturs auglībai un mazuļa veselībai
    • Veģetārisms - Jā / Nē ?
    • Glutēnam Nē
    • Probiotiķi
      • Skābi kāposti
      • Fermentēti dārzeņi
      • Kefīrs
      • Biešu kvass
    • Uztura bagātinātāji
    • Dabas dziednīca
    • Manas receptes
    • Zinātne
    • Viedoklis
  • ATSAUKSMES

1 Nedēļa ar GAPS

26. marts, 2017 pl. 0:56,

Cilvēki, kas tikai sāk domāt par veselīgāku ēšanu un par GAPS diētas izmēģināšanu, parasti uztraucas, ko vispār vairs varēs ēst, ja no ēdienkartes izņems maizi, miltus, makaronus, kartupeļus, rīsus. Te parādām, kā ģimene ar mazu bērnu dzīvo un ēd 1 nedēļas garumā, ievērojot GAPS diētas principus.

Pagatavotie ēdieni ir vienkārši, sātīgi un veselīgi. Ēdienkarte veidota tā, lai nav visa diena jāpavada virtuvē, tāpēc, lielākoties, visus ēdienus jāgatavo uz divām dienām. Tas būtiski atvieglo dzīvi. 

Te parādītas 3 galvenās ēdienreizes. Ja nu tomēr prasās kāds kārums starp ēdienreizēm, kā našķi vai uzkodu var baudīt atļautos GAPS augļus, medu, mērcētus riekstus un sēkliņas, žāvētos augļus, atļautā siera šķēlīti, utml. Ar GAPS diētu neviens nav badu nomiris, tāpēc nebaidies pamēģināt, iedvesmojoties no Laimas. Šī ēdienkarte atbilst Pilnajai GAPS diētai (Full GAPS diet).


1. diena

  • Brokastis: Mīksti vārītas olas, biezpiens ar krējumu
  • Pusdienas: Siera salāti (ola, rīvēts siers, krējums, vārīti burkāni, ķiploks, sāls, garšvielas), cepta gaļas šķēle
  • Vakariņas: Ceptas akniņas ar skābētiem kāpostiem un dārzeņu sautējumu, kura sastāvā ir kauliņu/gaļas buljons. Pie reizes pagatavo arī aknu pastēti, kura varētu sastāvēt no akniņām, sīpoliem, sviesta, buljona un kāda dārzeņa, kas pasmelts no sautējuma


2. diena

  • Brokastis: Siera salāti (var salātus uzlikt uz vakardien ceptajām gaļas šķēlītēm un ielikt cepeškrāsnī)
  • Pusdienas: Pastēte ar skābētu kāpostu salātiem (skābi kāposti sajaukti ar olīveļļu un svaigiem, smalki kapātiem sīpoliem) un vakardienas sautējums
  • Vakariņas: Soļanka GAPS stilā (buljons un tā gaļa, kas no kauliem, kāds kūpinājums bez e-vielām, cepti sīpoli, burkāni, skābi kāposti, tomātu pasta, ķiploki, skābēti gurķi vai kabači)


3. diena

  • Brokastis: Aknu pastēte un olu kultenis
  • Pusdienas: Vakardienas soļanka
  • Vakariņas: Sautējums no gaļas un dārzeņiem. Variants -  taukos apcep gaļu, kāli, burkānus un sīpolus, pievieno buljonu un kāpostus, sautē, līdz gatavs, pievieno sāli un garšvielas, saldumam var pievienot rozīnes



4. diena

  • Brokastis: Mīksti ceptas olas ar kādu dabīgi kūpināto gaļas šķēli
  • Pusdienas: Vakardienas sautējums
  • Vakariņas: Kūpinātas zivs salāti (kūpināta zivs, stingri vārītas olas, sīpoli, krējums)


5. diena

  • Brokastis: Omlete ar ceptiem tomātiem un kādu kūpinājumu. Liek vārīties buljonu, daļai kaulu būtu jābūt ribiņām, jo tās pasniegs vakariņās
  • Pusdienas: Frikadeļu zupa  - taukvielā apcepti kāļi, burkāni, sīpoli, paprika, tad liek katlā, kurā jau ir karsts buljons, un vāra, pievieno garšvielas, sāli un frikadeles. Pasniedz ar krējumu.
  • Vakariņas: No rīta izvārītās ribiņas liek cepamtraukā, pievieno mērcīti no garšvielām, ķiplokiem un krējuma, cep cepeškrāsnī 15-25 minūtes. Pasniedz ar ceptiem dārzeņiem (ķirbis, sīpols, burkāns), kurus arī var cept cepeškrāsnī, bet tad tos liek cepties kādu stundu pirms ribiņām. Dārzeņus var sacept arī pannā


6. diena

  • Brokastis: Omlete no pākšu pupiņām un olām
  • Pusdienas: Vakardienas zupa 
  • Vakariņas: Cepeškrāsnī cepta skumbrija (nogriež galvu, izķidā, apkaisa ar sāli, pipariem un vēderā ieliek sīpola ripiņas, cep cepeškrāsnī). Pasniedz ar cepeškrāsnī ceptiem dārzeņiem (kālis, sīpols, burkāns, ķirbis, paprika, cep taukos, sacep tā vairāk, lai paliek pāri uz otro dienu)

7. diena

  • Brokastis: Pankūciņas no blenderētiem banāniem un olām
  • Pusdienas: Biešu zupa (ielej iepriekš pagatavoto buljonu katlā un pievieno nomizotas bietes, burkānus un selerijas sakni. Vāra, līdz dārzeņi mīksti, tad tos izņem no katla, sarīvē uz sakņu rīves un liek atpakaļ buljonā, pievieno apceptus sīpolus un frikadeles). Pasniedz ar skābo krējumu
  • Vakariņas: Ķirbju „zrazi” - sarīvē ķirbi, sieru un pievieno garšvielas, sāli un olas. Uz pannas uzliek apmēram 1 ēdamkaroti masas, izveido pankūciņu, piespiežot masu, un tad pievieno iepriekš pagatavoto kotlešu masu, izveidotu mazā kotletītē, tam visam pa virsu atkal ķirbi, tā piepilda pannu un apcep "zrazus". Tad cepampannā uz cepamā papīra liek apceptās pankūciņas, kuras pēc tam liek cepeškrāsnī un cep, līdz gaļa to viducī ir gatava. Pasniedz ar skābo krējumu

Recepšu autore, pierakstītāja un realizētāja -  Laima Mežīte  



Jaunākie ieraksti

  • Veselības bloga www.curantur.lv 10 gadu ballīte
    23. feb. 2024
  • GAPS grāmata latviešu valodā ir piedzimusi !
    19. jūl. 2022
  • Kā vēdera problēmas sakārtot ar uzturu
    2. jūn. 2022
  • Daba Cilvēku ir radījusi pilnīgu
    13. okt. 2021
  • "Bieži ar pacientu vienojamies, ka simptomi pēc vakcīnas ir tikai sakritība"
    10. aug. 2021
  • Vīrusa vai Panikas pandēmija? Kad jautājumu ir vairāk nekā atbilžu
    21. jūl. 2020
  • Uzturs maina autisku bērnu uzvedību
    25. apr. 2020

         Ziedot

Kā esi ievērojis/usi, www.curantur.lv netiek izvietotas reklāmas. Es šajā vietnē bez maksas un no sirds dalos ar savām zināšanām un pieredzi ceļā uz prieku un labāku veselību. 

Ja Tev noder www.curantur.lv lasītais, Tu vari manu darbu atbalstīt ar Ziedojumu, lai šajā lapā arī turpmāk nebūtu jāievieto reklāmas. Pateicos Tev par atbalstu. 


Pašlaik Tu lasi sadaļā  GAPS /GAPS diētas 1 nedēļa

Visi raksti šajā sadaļā

  • 1 Nedēļa ar GAPS
    25. mar. 2017
   ©2025 - curantur.lv    

Atbildības atruna. www.curantur.lv autore ir ķīmijas zinātņu doktore, uzturzinātniece, uztura speciāliste, GAPS uztura konsultante, ārstniecības persona, bet nav ārste. Viss, ko lasi šajā vietnē, atspoguļo www.curantur.lv autores zināšanas un personīgo pieredzi.  Šī informācija nav uzskatāma par medicīnisku ieteikumu un nevar to aizvietot. Ja nolem izmēģināt kaut ko no šeit aprakstītā, tā ir tikai un vienīgi Tava atbildība. Izvēlies būt vesels!

Blogā izmantotas bloga autores fotogrāfijas (ja vien nav norādīts citādi).