Pāriet uz galveno saturu
curantur.lv                                       Izvēlies būt vesels!
  • SĀKUMS
    • Par ko un Kāpēc šis viss
    • Curantur.lv 10 gadi
    • Par mani
    • Kontakti
    • Mans Ceļš uz Prieku
    • Iedvesmai
  • JAUNUMI
  • KONSULTĀCIJAS
  • HOMEOPĀTIJA
    • Kas ir Homeopātija
    • Nebeidzamā diskusija
    • Kam Homeopātija var palīdzēt
      • Homeopātija Ziemassvētkos
    • Īsa Homeopātijas vēsture
    • Homeopātiskās zāles
    • Homeopātiskās aptiekas
    • Kur lasīt par Homeopātiju
    • Kur mācīties Homeopātiju
    • Pētījumi Homeopātijā
    • Homeopātija: Latvijā, Eiropā, Pasaulē
    • Homeopāti Latvijā un Pasaulē
    • Homeopātija un Autisms
    • CEASE terapija un Autisms
    • Homeoprofilakse - alternatīva vakcinācijai
    • Bioķīmiskie šūnu sāļi
    • Baha ziedu terapija
  • GAPS
    • GAPS grāmata latviešu valodā
    • Kas ir GAPS
    • Dr Natasha Campbell-McBride lekcijas / intervijas
    • Es - GAPS uztura konsultante
    • Kam GAPS diēta var palīdzēt
    • GAPS un Autisms
    • PĒTĪJUMS : GAPS/SCD uzturs Autiskajiem bērniem
      • Kopsavilkums
      • Pētījuma dizains
      • 6-GSI
      • ATEC
      • MSEC
      • ASD
      • ABC
      • SSP
      • PGI-2
      • REZULTĀTU APKOPOJUMS
      • INDIVIDUĀLIE IEGUVUMI BĒRNIEM
      • SECINĀJUMI
    • GAPS Uztura programma
      • Kā no SCD rodas GAPS diēta
      • Mana satikšanās ar GAPS un Dr Natasha Campbell-McBride
      • GAPS Uztura programmas 3 daļas
      • Ko var. Ko nedrīkst. Un Kāpēc
      • GAPS sākuma diēta (Intro GAPS)
      • GAPS diēta. Ieteicamie un Nevēlamie produkti
    • Mana GAPS diētas dienasgrāmata. GAPS pamata diēta
      • GAPS dienasgrāmata HRONOLOĢISKI
    • GAPS sākuma diēta. Dienasgrāmata (Intro GAPS)
      • 30 dienas
    • GAPS praktiski. Jautājumi un Atbildes
    • GAPS diētas 1 nedēļa
    • GAPS Receptes
      • www.curantur.lv 3. dzimšanas dienas kūka
      • GAPS Meistarkūkas daudzie varianti
      • Svaigā avokado-laima kūka Vecgada vakaram
    • GAPS Semināri
  • BĒRNI
    • Vesels bērns
    • Kāpēc slimot ir veselīgi
    • Mazulis raud - vai kolikas?
    • Homeopātija
    • Diatēze/Ekzēma
      • Pārtikas alerģija
    • Bērnu slimības (Vējbakas, Masaliņas uc)
    • Astma
    • Zobi nāk!
    • Sāp austiņas
      • Sāp austiņas. Homeopātija
    • Autisms
      • Pētījums par Autismu un Uzturu
      • Vai vainosim gēnus
      • MMS un Autisms
      • Video konferences par autismu
    • Vakcīnas
      • "Nenomira - viss kārtībā" ???
      • SPKC "Diskusija" - Kāpēc vakcinēties?
      • MMR / Filma "Vaxxed: From Cover Up to Catastrophe"
    • UDS/UDHS
    • Raksti žurnālā Mans Mazais
  • VESELĪBA
    • Viedoklis
    • Ko Ārsti Tev Nestāsta
    • Kāpēc slimot ir labi
    • Alcheimers / Demence
    • Alerģijas
    • Anēmija
    • Autoimunitāte
      • Intervija žurnālam TAKA
    • Candida
    • COVID-19
    • Depresija
    • Diabēts
    • Galvassāpes
    • Gripa, vīrusi, saaukstēšanās
    • Holesterīns
    • Imunitāte
    • Kuņģī dedzina / Atvilnis
    • Multiplā skleroze
    • Organisma attīrīšana
      • Diatomu Silīcijs
    • Trauksme (Anxiety)
    • Vakcīnas
    • Vairogdziedzeris
    • Vēzis
      • Gersona terapija
      • Vēzis un Ketogēnā diēta
      • Onkoloģijas evolūcija
    • Vides nozīme
      • Mikroviļņu krāsnij Nē
    • Zobu veselība
      • Vai iespējams apturēt kariesu
  • SIEVIETĒM
    • Pubertāte
    • Īpašās dienas
    • Grūtniecība
    • Dzemdības
      • Mana dzemdību pieredze
    • Mazuļa zīdīšana
    • Menopauze
    • Uz līdzsvaru
    • Skaistuma krikumi
  • UZTURS
    • Semināri / Lekcijas
    • Raksti žurnālos
    • Uzturs veselībai
    • Ar uzturu pret slimību. Grāmatas
    • Ko iesaku neēst
      • GMO
    • Weston A. Price Ieteikumi un WAPF
      • Kas ir Weston A. Price
      • Kas ir WAPF
      • 11 Pamatprincipi tradicionālajās diētās
      • Ko mums būs ēst
      • Ko mums nebūs ēst un lietot
      • Ieskats WAPF 2. konferencē, Limerika 2016
    • Uzturs auglībai un mazuļa veselībai
    • Veģetārisms - Jā / Nē ?
    • Glutēnam Nē
    • Probiotiķi
      • Skābi kāposti
      • Fermentēti dārzeņi
      • Kefīrs
      • Biešu kvass
    • Uztura bagātinātāji
    • Dabas dziednīca
    • Manas receptes
    • Zinātne
    • Viedoklis
  • ATSAUKSMES

GAPS diēta 16.-20. diena. Dublinas pārdomas

17. marts, 2014 pl. 14:04, Nav komentāru

 13.02.2014   16. diena  

Nesveros, jo esmu dusmīga uz svariem. No rīta nav spēka, saprotu, ka jāiet uz veikalu pēc steika gaļas. Jo jūtu, ka knibinot savu mandeļu maizi, neapgādāju organismu ar visu tam nepieciešamo.  Turpinu sevi iedvesmot ar labiem rakstiem internetā.  Tie apliecina, ka mana pašreizējā izvēle ir pareiza.

Kāpēc kvieši mūs nogalina...

Kas vainas mūsdienu diētai

 

14.02.2014   17. diena

Joprojām sodu svarus un pat neskatos uz tiem. Īpaši tādēļ, ka šorīt jūtos smagi pēc vakardienas gardā steika. Lai svari gaida mani atpakaļ pēc kārtējā Dublinas mācību brauciena. Tad tie dabūs redzēt!


Lidostā paņemu 2 augļu biezsulas, ko lidmašīnā panašķēt kopā ar savām saulespuķu sēkliņām. Lidostas Tax Free veikalā ar kāri tomēr noskatos uz savām mīļajām Dumle končām. Gribas it kā paņemt līdzi, lai būtu ciemakukulis meitenei, pie kuras palieku. Bet izdomāju, ka tās sāpes es nepārdzīvošu – redzēt, kā viņa tiesā gardu muti manas teju mīļākās konfektes. Lai Tev skaidrs manu iespējamo ciešanu apmērs – es varu (oj, varēju) vēsā mierā notiesāt veselu 300 g paku šāda staipīgā karameles kāruma šokolādē. Fakts, ka šī vēlme vēl manī dzīva, dara mani uzmanīgu. No iespējamajiem iekritieniem nākotnē. Pagaidām tā vietā man somā līdzi mans lielākais šī laika kārums – 86 % šokolāde.

 

15.02.2014   18. diena

Dublinā mani laipni pie sevis uzņem studiju laika kolēģe Gillian, kura jau ilgus gadus ir veģetāriete un aktīva dzīvnieku aizsardzības biedrību aktīviste. Man der. Padalos ar savas diētas ierobežojumiem un šo jautājumu vairs neapspriežam. Toties es no viņas iedvesmojos vairākos svarīgos dzīves un arī homeopātijas aspektos.

Mani pārsteidz un izbrīna kārtība viņas mājās (un pat virtuves plauktiņos), izgludinātā gultas veļa un ieradums vienmēr gatavot sev siltu ēdienu, stingri vadoties pēc savas veģetāro recepšu grāmatas. Ilustrācijai lai kalpo fakts, ka Gillian devās ar mašīnu uz veikalu pēc ciedru riekstiem, kas, izrādās, nebija mājās, bet noteikti bija vajadzīgi gardo vakariņu pagatavošanai. Es šādā situācijā pilnīgi noteikti iztiktu bez šiem riekstiem vai tos aizstātu ar ko citu.

Tā kā Gillian receptē pamatā bija makaroni, es sev 10 minūtēs uzsautēju zaļos zirnīšus un pupiņas pākstīs, kas bija varen gardi kopā ar olīveļļu un nedaudz Parmesan sieru. Brīnos par Gillian spēju veltīt laiku un enerģiju, lai pagatavotu sev gardu maltīti un pēc tam atvēlētu arī laiku mierīgai tās baudīšanai. Nolemju, ka arī es mēģināšu vairāk palutināt sevi un savu ģimeni ne tikai ar teorētiskām zināšanām, kas ir labi un veselīgi, bet arī praktiski. Jā, jāpiebilst, ka Gillian dzīvo viena un viņai nav bērnu, bet mani 3 bērni taču nevar būt par attaisnojumu, lai es sevi atstātu novārtā.

Nemaz nespēju izstāstīt, cik noderīgas dienas ir Dublinā, jo visu nedēļas nogali klausos vieslektora Dion Tabrett (UK, Bristol Homeopātijas koledža) lekcijas, kas savā homeopāta praksē strādā ar Layers metodi. Ļoti gaidīšu iznākam viņa grāmatu.

 

16.02.2014   19. diena

Kamēr pēc skolas pa vakariem esmu pie Gillian, izpētu viņas daudzās homeopātijas grāmatas, kas vēl nav manā grāmatu plauktā, par vairākām nolemju, ka noteikti tās iegādāšos. Uzzinu par britu homeopātu David Lilley un viņa pieeju homeopātiskās zāles asociēt ar cilvēku arhetipiem. Tik viegli paliek atcerēties Sulphur raksturīgākos simptomus, ja asociē to ar vulkāna izvirdumu – gan enerģētiski, gan fizisko pazīmju ziņā... Ja Tevi SULPHUR interesē, lasi šeit 

 

17.02.2014   20. diena

Šodien ceļš mājup. Gillian mums ir brokastīs pagatavojusi gardu omleti – vispirms pannā apcepa šampinjonus un ķiršu tomātiņus, tad pārlēja ar zaļumiem un garšvielām sakulto olu, un omleti gatavoja cepeškrāsnī. Atkal man jaunas idejas, ko paņemu līdz uz mājām.

Kārtējo reizi ar pārsteigumu secinu, ka mana rūgtā šokolāde vēl nav ne pusē, pat ja ar to padalījos ar saviem kolēģiem koledžā. Sēžu cafe Stephens Green centrā, knibinu lazdu riekstus, dzeru zaļo tēju ar jasmīnu aromātu, un rakstu šīs rindas, domājot, cik laba ir dzīve. Un ka rīt jau būs 3 nedēļas, kopš manas GAPS diētas sākuma. Un ka es jūtos labi un viegli, un ka man ir pietiekami daudz enerģijas. Un ka neredzu, kāpēc man būtu kas pagaidām jāmaina savos ēšanas paradumos.

Man somā ir David Perlmutter grāmata Grain Brain, to ar baudu lasīšu lidmašīnā. Galveno informāciju tajā jau zinu – ka graudi un cukurs (un ogļhidrāti vispār) īstenībā ir lēnā inde mūsu smadzenēm. Un ka „ low-fat, low cholesterol, high-fiber” (zema tauku un holesterīna satura un augsta šķiedru satura) diēta ir novedušas cilvēci pie tā, ka esam slimāki vairāk kā jebkad agrāk. Un ir labi, ka beidzot ir zinoši cilvēki, kas spēj pateikt, ka šī vairāk kā 40 gadus piekoptā filozofija ir napareiza pašos pamatos. Šī grāmata stiprinās manu pārliecību, ka tas, ko daru, ir pareizi un vajadzīgi manam organismam.

Un vēl vairāk gūstu apstiprinājumu savu domu pareizībai, kad ieeju Grafton street McDonalds Dublinā, ko jau gadiem izmantoju tikai, lai aizietu uz tualeti. Te var sastapt visu ādas krāsu, visu vecumu (jā, jā, šodien īpaši acīs iekrita vecmāmiņas), visu iespējamo miesas būvju cilvēkus. Un arī šādas ēšanas sekas, diemžēl. Man pat smaka (par smaržu to grūti saukt) šajā ātrās ēšanas (un kāpēc būtu jāēd ātri?) restorānā (oj, arī par restorānu to labak nedēvēt) uzsit šermuļus. Bet katram savs. Es pastāvīgajiem McDonalds klientiem no sirds novēlu izlasīt Grain Brain grāmatu. Un saprast, ka katra paša ziņā ir izdarīt izvēles par labu sev, savai veselībai un savai dzīvei.

Manas pusdienas jau lidostā – banāns, ābols un apelsīns. Saldajā mazs gabaliņš manas šokolādes. Ir labi.

Jā, un laimīgas sakritības dēļ, publicēju šo rakstu 17. martā - Īrijas St Patrick's day (Svētā Patrika dienā). Cheers!

Iepriekšējais ieraksts GAPS diēta 11.-15. diena           Nākamais ieraksts GAPS diēta 21.-25. diena


Nav komentāru

Komentēt







Jaunākie ieraksti

  • Veselības bloga www.curantur.lv 10 gadu ballīte
    23. feb. 2024
  • GAPS grāmata latviešu valodā ir piedzimusi !
    19. jūl. 2022
  • Kā vēdera problēmas sakārtot ar uzturu
    2. jūn. 2022
  • Daba Cilvēku ir radījusi pilnīgu
    13. okt. 2021
  • "Bieži ar pacientu vienojamies, ka simptomi pēc vakcīnas ir tikai sakritība"
    10. aug. 2021
  • Vīrusa vai Panikas pandēmija? Kad jautājumu ir vairāk nekā atbilžu
    21. jūl. 2020
  • Uzturs maina autisku bērnu uzvedību
    25. apr. 2020

                   Ziedot

Kā esi ievērojis/usi, www.curantur.lv netiek izvietotas reklāmas. Es šajā vietnē bez maksas un no sirds dalos ar savām zināšanām un pieredzi ceļā uz prieku un labāku veselību. 

Ja Tev noder www.curantur.lv lasītais, Tu vari mani atbalstīt ar Ziedojumu, lai šajā lapā arī turpmāk nebūtu jāievieto reklāmas. Pateicos Tev par atbalstu. 



Pašlaik Tu lasi sadaļā    GAPS / Mana GAPS diētas dienasgrāmata (Full GAPS)

Visi raksti šajā sadaļā 

HRONOLOĢISKĀ secībā atrodami te







Lapu salāti ar balzāmetiķa un olīveļļas mērci



Sparģeļi ar sviestu


Zaļais kokteilis veselībai.  Kad būšu optimizējusi tā garšu, padalīšos ar recepti

Te nu tā beidzot ir Rīta kokteilis - 7 zaļumi Tavai veselībai




Joanne Faulkner grāmata, izdota 07.03.14





































   ©2025 - curantur.lv    

Atbildības atruna. www.curantur.lv autore ir ķīmijas zinātņu doktore, uzturzinātniece, uztura speciāliste, GAPS uztura konsultante, ārstniecības persona, bet nav ārste. Viss, ko lasi šajā vietnē, atspoguļo www.curantur.lv autores zināšanas un personīgo pieredzi.  Šī informācija nav uzskatāma par medicīnisku ieteikumu un nevar to aizvietot. Ja nolem izmēģināt kaut ko no šeit aprakstītā, tā ir tikai un vienīgi Tava atbildība. Izvēlies būt vesels!

Blogā izmantotas bloga autores fotogrāfijas (ja vien nav norādīts citādi).