Šokolādes un sarkano biešu kūka
4. augusts, 2014 pl. 22:07,
1 komentārs
Šokolāde - mana vājība (ar ko nesekmīgi cīnos), bet bietes - veselīgas, īpaši tiem un tām, kam zems hemoglobīns un dzelzs rādītāji. No žurnāla Una (aprīlis 2014) norakstu recepti šokolādes-sarkano biešu kūkai (vai var būt vēl labāka kombinācija?), kuru modificēšu, cukura vietā liekot medu, stēviju vai agaves sīrupu (tie abi man vēl jāatklāj). Kūkai nav klāt miltu! Recepti vēl pati neizmēģināju, kad uzcepšu, pievienošu bildi.
Lūk, ko vajadzēs saldajai un veselīgajai baudai:
- 250 g vārītu
biešu (oriģināli – svaigas, rupji rīvētas)
- 200 g rūgtās
šokolādes
- 150 g sviesta
- 200 g cukura
(medus vai stēvija)
- 2 edamkarotes
kakao
- 1 tējk cepamais
pulveris
- 5 olas
- 5 karotes stipras
kafijas (no apraksta nav skaidrs, vai te domāta šķidra kafija vai maltas
pupiņas)
- Šokolāde,
sviests dekorēšanai
Rīkojas šādi:
- Vārīto bieti
sarīvē, nospiež lieko sulu
- Ūdens peldē izkausē
šokolādi un sviestu, masu izmaisa
- Šokolādes un
sviesta masai pievieno bietes
- Atdala olu
baltumus no dzeltenumiem
- Atsevišķi saputo
dzeltenumus un baltumus
- Putotos
dzeltenumus pievieno šokolādes masai
- Masā iemaisa arī
cepamo pulveri, kakao, medu, iecilā saputotus olu baltumus
- Pieber kafiju
(pieber? - domāju, te radusies kļūda tulkojumā, visticamāk, domāta stipra kafija, kas tad būtu jāpievieno nevis jāieber, vai ne)
- Masu pilda kūkas
formā, cep 180 grādos apm 50 min, kad koka kociņš, iedurot kūkā, vairs nav
mitrs, kūka gatava
Lai izdodas un labi garšo!
Recepte norakstīta no žurnāla Una 2014. gada aprīļa izdevuma. Kūkas receptes autors Džeimijs Olivers
Šī kūka izdevās lieliska!
Bietes izmantoju svaigas. Olbaltums nesakūlās stingrās putās, bet galarezultātu nesabojāja. Cukuru lieku vienmēr tikai pusi, pārējo aizvietoju ar stēviju. Likās, ka mīkla pašķidra, tāpēc piebēru kādu sauju mandeļu miltus. Rūgteni salda, vidū mazliet mitra - fantastiska!
Paldies par recepti!
Iveta