Veselīgais GAPS dzīvesveids nebūt nenozīmē, ka salduma dzīvē vairs nav un nebūs.
Atliek tikai pielikt nelielas pūles, pameklēt, padomāt... un atrast tik daudz variāciju saldināt dzīvi, savai un bērnu veselībai nekaitējot.
Tad nu nododu Tev vērtēšanai un vizuālai baudīšanai 1. Dzimšanas dienas kūku GAPS gaumē, cerot, ka recepte Tevi iedvesmos to baudīt arī dzīvē.
Un kam tad dzimšanas diena? Mums visiem kopā – jo tieši pirms gada – 2014. gada 10. martā pasaule ieraudzīja un pasauli ieraudzīja www.curantur.lv. Esam vēl tikai bērna autiņos. Bet tas jau netraucē mieloties ar garšīgiem un veselīgiem kārumiem. Veselīgu dzimšanas dienu mums visiem!
Oriģinālā recepte atrodama lieliskajā GAPS pavārgrāmatā „The Heal Your Gut Cookbook.Nutrient-Dense Recipes for Intestinal Health Using the GAPS Diet”, Hillary
Boynton and Mary G. Brackett, 2014.
Šī kūka nav jācep, tādēļ tā vienlaikus var labi iederēties pārliecinātu vegānu un/vai svaigēdāju ģimenē (ja vien medus un krējums nav šķērslis).
Mēs ar dēlu receptē veicām dažas nelielas korekcijas, jo viņam ne īpaši garšo kokosrieksti, tāpēc mēs tos likām mazāk, bet kompensācijai pielikām žāvētas plūmes.
Tev vajadzēs:
(mūsu mērvienība ir krūze jeb cup, droši vari izmantot jebkuru vidēja izmēra krūzi vai glāzi, jo svarīga attiecība, nevis absolūtais gramu daudzums)
Pamatnei:
Krēmam:
Rotājumam:
Ogas – mēs izmantojām zemenes un zilenes. Iedomājies, kādas variācijas kļūs iespējamas ogu laikā...
Kā rīkoties:
| |
Izvēlies būt vesels www.curantur.lv 1. dzimšanas dienā!
P. S. Domāju, Tu saproti, ka pamatnes (un kūkas) variācijas ir teju bezgalīgas – ar visu veidu riekstiem, sēkliņām, žāvētiem augļiem, vari pievienot klāt kokosriekstu eļļu utt. Un vasarā būs vēl garšīgāk, jo tad dārzos un mežos ienāksies mūsu saulainās vasaras sauli sasmēlušās ogas...
Kā esi ievērojis/usi, www.curantur.lv netiek izvietotas reklāmas. Es šajā vietnē bez maksas un no sirds dalos ar savām zināšanām un pieredzi ceļā uz prieku un labāku veselību.
Ja Tev noder www.curantur.lv lasītais, Tu vari manu darbu atbalstīt ar Ziedojumu, lai šajā lapā arī turpmāk nebūtu jāievieto reklāmas. Pateicos Tev par atbalstu.
Visi raksti šajā sadaļā
Skābēsim kāpostus savai veselībai
18. dec. 2014
Fermentējam dārzeņus
1. dec. 2014
Šokolādes un sarkano biešu kūka
4. aug. 2014
Ja arī Tu bez salduma nevari, nāc pulkā 20. mai. 2014
Lai smaržo maizīte Tavās mājās
6. apr. 2014
Rīta kokteilis - 7 zaļumi Tavai veselībai
1. apr. 2014
Oranžais kokteilis dzīvespriekam
28. mar. 2014
Zaļais kokteilis pavasara mundrumam
22. mar. 2014
Slavenais Gī jeb dzidrinātais sviests
4. mar. 2014
Gaļas un dārzeņu zupa ar skābu kāpostu piedevu
3. mar. 2014
Manas ļoti vienkāršās receptes
26. februāris, 2014
Artišoki - laba uzkoda pirms vakariņām
Var jau meklēt smalkas franču pavārgrāmatas, bet var arī pa vienkāršo. Šī recepte - mans autorizdomājums:) Vāri artišokus apmēram 15 min ūdenī, var ēst siltu vai aukstu. Plosies uz nebēdu, mēģinot ar zobiem noskribināt no lapiņām mīkstumu. Ja pamērcēsi lapiņas mērcītē, būs vēl garšīgāk. Pašas cietās lapas gan nav jāēd, citādi sanāks, kā Mr Bean ar krevetēm:) Un pūkaino vidiņu neēd, bet neizmet artišoka sirsniņu, jo tas ir pats gardums. Mērcītēm varianti visdažādākie - mana versija ir olīveļļa, balzāmetiķis, sāls, saberztas sezama sēkliņas. Lai garšo!
Joanne Faulkner grāmata, izdota 07.03.14
Spelt bread recepte 42.lpp.
Sparģeļi ar sviestu, gatavs 5 minūtēs